تفاوت پنجره تک حالته و دو حالته

پیشرفت تکنولوژی و پیدایش فناووری های جدید در تمام صنایع به چشم می خورد. در این میان صنعت ساختمان و در و پنجره سازی نیز از این امر مستثنی نیست. مسلما هنگامی که بحث تفاوت پنجره تک حالته و دو حالته مطرح می شود با یک نگاه کلی به ساختار سازه می توان برتری نوع دوم به دلیل وجود قابلیت های بیشتر را حدس زد.

می توان گفت پنجره دو حالته خاص ترین نمونه از پنجره های نسل جدید با قابلیتها و طراحی متفاوت است که بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفته است. به خصوص به دلیل اینکه این پنجره ها با چند حالت بازشو برای مناطقی با آب و هوای گرم بسیار کاربردی بوده و به تهویه مناسب هوا کمک می کند. این نمونه از پنجره حتی از انواع ریلی و کشویی ایمن تر و کاربردی تر است.

پنجره دو حالته چیست؟

پنجره دو حالته نمونه پیشرفته‌تری از پنجره upvc دوجداره معمولی است که با نام Tilt and turn window شناخته می‌شود. پنجره ای که علاوه بر سبک معمول بازشوی پنجره های قدیمی، قابلیت باز شدن به شکل مورب از بالا را هم دارد. این پنجره ها به دلیل سیستم قفل چند نقطه ای مقاومت بسیار بالایی در برابر فشار های طبیعی محیطی مانند باد و طوفان، بارندگی شدید و همچنین آلودگی صوتی و آلودگی هوا و.. را دارد. این پنجره های مدل اروپایی تنها به کمک دستگیره در دو حالت تنظیم می  شوند. در حالت اول مانند پنجره معمولی روی محور افقی به صورت 180 درجه کاملاً باز میشود. در حالت دوم قسمت بالایی به صورت عمودی به سمت داخل ساختمان شیب دار میشود. پنجره دو حالته علاوه بر ظاهر ظریف و زیبایی فوق العاده انعطاف پذیری بسیار خوبی با شرایط محیطی دارد. این پنجره ها از بخش بالایی با شیب خیلی کم باز می شوند و بدون اختلال در امنیت، تهویه بهینه محیط را امکان‌پذیر می‌کنند.

 

پنجره تک حالته لولایی

درب و پنجره های upvc تک حالته دو جداره پرفروش ترین پنجره ها با کاربرد آسان هستند. در این پنجره ها لنگه های بازشو روی محور افقی و با لولاهایی که در محور عمودی قرار گرفته حرکت می کنند. مزیت بزرگ این پنجره ها باز و بسته شدن تا ۱۸۰ درجه و ایجاد چشم انداز کامل به فضای بیرون و تمیزکاری راحت شیشه ها و قابهای پنجره است. در واقع پنجره های تک حالته لولایی upvc تنها روی محور افقی خود قابلیت بازشو دارند.

تفاوت پنجره تک حالته و دو حالته این است که نوع تک حالته تنها قابلیت باز شدن در یک جهت را دارد. در حالی که پنجره های دوجداره دو حالته در دو جهت عمودی و افقی و به حالت عکس هم باز میشوند. این نوع پنجره ها به دلیل استفاده از یراق آلات کمتر قیمت خیلی پایین تری نسبت به نوع دو حالته دارند. مزیت های اصلی پنجره تک حالته : نصب سریع و آسان – قیمت خیلی مناسب تر – امکان تعویض یراق آلات در صورتی خراب شدن

تفاوت پنجره تک حالته و دو حالته دوجداره

یکی از ویژگی های قابل توجه پنجره های تک حالته و دو حالته این است که می توان آنها را با طراحی های مختلف  و حالتهای مختلف بازشو پیاده سازی کرد. مدلهایی مانند پنجره فلکس واگنی، پنجره دوجداره کشویی، پنجره های مدل فرانسوی و…

مهم ترین تفاوت پنجره تک حالته و دو حالته بعد از فرم های مختلف بازشو به قیمت بر می گردد. در پنجره های تک حالته تنها بخش جلویی لنگه به اسپانیولیت مجهز است. اما در نوع دو حالته سه طرف لنگه بازشو اسپانیولیت دارد که باعث عایق سازی بهتر بدنه می شود. همانطور که گفتیم تعداد زاماک ها هم در پنجره دو حالته بیشتر است که به چفت شدن بهتر فریم و لنگه کمک می کند.

عملکرد پنجره دو حالته

در مورد تفاوت پنجره تک حالته و دو حالته بهتر است این گونه توصیف کنیم که پنجره دو حالته تلفیقی از سه مدل پنجره upvc است. ترکیبی از یک پنجره ثابت، پنجره معمولی با حالت باز شوی چپ و راست و پنجره با قابلیت بالا بازشو که تکنولوژی جدیدتری دارد. در واقع دستگیره نصب شده روی پنجره امکان انتخابی سازی حالت باز شو را به شما می دهد. گرداندن  دستگیره تا ۹۰ درجه به باز شدن چپ و راست پنجره کمک می‌کند. چرخاندن ۱۸۰ درجه دستگیره پنجره را به حالت دوم یعنی بالا بازشو می گشاید. البته کاربری راحت این سیستم به کیفیت برند تولید کننده پنجره دوجداره نیز بستگی دارد.

تفاوت پنجره تک حالته و دو حالته؛ یراق آلات مطمئن‌تر در نوع دو حالته

یکی دیگر از ویژگی‌های بارز پنجره های دو حالته و در واقع تفاوت پنجره تک حالته و دو حالته وجود پوشش محافظ سرتاسری فریم است که باعث می شود لنگه بازشو به خوبی روی قالب اصلی چفت و بسته شود. وجود زاماک دور پنجره باعث شده عایق بندی بهتری داشته باشد. ضمنا طراحی توری پلیسه جمع شو به شما امکان تهویه مستقیم هوا همراه با ایجاد سدی در برابر حشرات مزاحم را می دهد. پنجره دو حالته به دلیل آزادتر بودن لت ها نیاز به سیستم قفل مستحکم تری دارد. این اطمینان به خوبی بایراق آلات قفل چند منظوره فراهم شده است.

این قفل از دو جنبه حائز اهمیت است. اول اینکه فریم ها و درها را به طور کامل با هم جفت و جور می کند. مزیت دوم امنیت بالای این پنجره ها به واسطه افزایش تعداد نقاط قفل است. در نتیجه پروفیل بازشو و چارچوب کاملاً با هم جور می شوند. در صورتی که در پنجره های تک حالته این سیستم یراق آلات تنها در ضلع بازشو (ضلع منتهی به دستگیره) قرار گرفته اند.

دلایل برتری پنجره دو حالته

قیمت اقتصادی و مقرون به صرفه تر بودن نسبت به نوع کشویی – کاربری راحت تر و اشغال فضای خیلی کمتر نسبت به انواع مشابه – ساختار ظریف تر نسبت به مدلهای دیگر – سیستم قفل امنیتی قوی تر و ضد سرقت بودن – سد حفاظتی موثر در برابر گرد و غبار، کاهش آلودگی صوتی و کاهش مصرف انرژی

همانطور که در تفاوت پنجره تک حالته و دو حالته بیان شد در پنجره های دو حالته به دلیل کاربرد یراق آلات یکپارچه محدود سازی آلودگی صوتی و سایر عوامل ناخوشایند محیطی بهتر انجام می‌شود. ضمن اینکه به دلیل جفت شدن و سفت شدن لنگه بازشو و فریم آرامش کامل در خانه برقرار می‌شود. ضمنا در صورت نیاز می توان با کاربرد انواع لمینت ها و شیشه های سه جداره ورودی صدا به داخل واحد مسکونی را محدودتر کرد. یکی از شاخصه ‌هایی که طراحان و سازندگان را

همانطور که  در تفاوت پنجره تک حالته و دو حالته ذکر شد، در پنجره های لولایی دو حالته ساختار هندسی ظریف تری خواهیم داشت و نمای نهایی جذابتری به ساختمان می دهد. مهمتر از همه اینکه امکان اجرای اشکال هندسی مختلف و ایجاد خم های ویترینی و هلالی امکان پذیر است.

اشتراک گذاری

کاربر گرامی اگر از محتوا موجود در این صفحه خوشتان آمده است می توانید توسط دکمه های زیر آن را با دوستان خود در شبکه های اجتماعی به اشتراک بگذارید

فیسبوک
توئیتر
لینکداین
واتساپ
تلگرام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *